A LOVE ELECTRIC – PERMANENT IMMIGRANT

De uit Minneapolis stammende zanger-gitarist Todd Clouser, bassist en slidegitaarspeler Aarón Cruz en drummer, keyboardsspeler en producer Hernán Hecht vormen samen het uit drie verschillende nationaliteiten bestaande jazz- en postrockmuziek spelende trio ‘A Love Electric’ uit Mexico City. Clouser en Hecht componeren de nummers die de groep opneemt op hun platen, zoals ook nu op de nieuwste release “Permanent Immigrant”, een album dat met zijn negen nummers goed is voor een dik half uur indie rockwerk.

In de muziek die het trio brengt worden muziekstijlen als blues, funk, jazz en seventies-rock in hun improvisaties vermengd. In 2011 tekende Todd Clouser alleen nog voor het debuutalbum “A Love Electric”, een titel die wat later als groepsnaam werd gebruikt. Op die eerste plaat werden naast eigen composities ook twee songs gecoverd: “One” van Harry Nilsson en “Hallelujah” van Leonard Cohen. Het album werd alom geprezen als vernieuwend en origineel en deed de verwachtingen exponentieel stijgen met betrekking tot de opvolgers waarvan er intussen al zes andere albums op de platenmarkt zijn verschenen met “Permanent Immigrant” als meest recente release.

Eerste single uit deze nieuwe, meer naar rockmuziek overhellende plaat is de song “This Is The Time” waarin psychedelische postrock en poëtisch ‘spoken word’ vlekkeloos in elkaar overvloeien. Voor de opname van enkele tracks werden gastmuzikanten in de studio uitgenodigd. Zo speelt Francisco Lelo de Larrea op gitaar bij het nummer “Dance Like Americans” en blaast Remi Álvarez op saxofoon bij de funky track “Witch”. Zangeres Maria Emilia Martinez levert haar vocale bijdrage af in een Spaanstalig ‘spoken word’-fragment bij het albumafsluitende soulrocknummer “Tourist”.

Op de video’s bij deze recensie kunt u kennismaken met het werk van ‘A Love Electric’ via twee andere songs die ook een plaatsje kregen op “Permanent Immigrant”, zijnde eerst progrocksong “Move”, gevolgd door de melancholische ballad “Losing Touch”. De nummers op deze plaat horen misschien toch wel thuis in het jazz- en indie rockgenre, maar ze onderscheiden zich van de meeste muziek in deze stijlen omwille van de aandacht die besteed werd aan leuke gitaarriffs en een vlot in het gehoor liggende melodie.

Dat is al meteen te horen in de lekker rockende albumopeningstrack “Common Animal”, de knappe eerste single “This Is The Time”, de groovy albumtiteltrack “Permanent Immigrant” en de sfeervolle ballad “Place In The Game”. Dit is zowel een intrigerende als een vlot in het gehoor liggende en verfrissende plaat van ‘A Love Electric’ die moeilijk zal kunnen vergeleken worden met ander werk.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video